Hold your breathe


poängjakt


good night

 

 


thumbs up!

 


say my name


26x -12x +x + (28x-6x)

 


this is;

herman


Livet har dina goda stunder!


vi går över skogar o berg, falera


<3


Musik<3


don't give up on me so soon


olycksfågeln skriver;

gått i koma genom hela dagen, som har varit lång. skola 08:20 - 16:00, jobb 17:00 - 22:00.

Men nu har jag nått mitt mål för dagen, SÄNGEN. vägen dit har varit lång, tuff med många hinder. jag har slagit mig på alla möjliga saker, trillat & fått blåmärken. Allt på en och samma dag. Så jag har all rätt till att gnälla. PLUS att vi gjorde det äckliga beep-testet på idrotten, det sög ***. Jag var hur dålig som helst verkligen, blev riktigt besviken på mig själv. Men vad ska man göra när man har en dålig dag? I know, WHINE!


this is;

Cornelia

Detta är Cornelia

Cornelia bor i Rödeby

Hon tycker om gymnastik

Cornelia har hur många hundar som helst

Hon har dreads

Hon hatar fjortisar

Cornelia är unik

Cornelia tycker om musik & något mer...

Cornelia är min vän!


.



.


I Kor 13:13


<3

bilden är från nyårsafton.


you belong to me

godkväll hörni, hoppas ni är lika sega och trötta i huvudet som jag.

Jag borde sova fler timmar per natt, denna blir det nog bara 6, inte så lite, men borde sova mer...

 

Läst religion i några timmar, fyllt huvudet med information & fakta. Denna gången var det om judendomen & kristendomen.  Jag tycker det är väldigt roligt & intressant med religion, lära sig vad andra tror efter döden och så.

Jag skulle aldrig kunna tro att det inte händer någonting, svart - vi är maskföda. Aldrig i livet, det finns något mer.

Det finns någon mening med att vi är här & det är inte slutet när våra hjärtan slutar slå. Det är början på något helt annat, något vi inte kan föreställa oss med våra små hjärnor. Jag vill faktiskt inte veta vad som sker eller när det händer, bara jag har en tro på att det finns något efter döden ger mig hopp. Så nu kan jag leva varje dag på jorden och veta att det jag gör kommer säkert ha en betydelse för vad som ska ske med mig senare. Ingenting händer av en slump, allt är planerat, in i minsta detalj.


Like I said; rapadapadudo

Tjenare allihop! I know I know, var har jag varit? Jo lite överallt faktiskit and I like it (y)

Tänkte ägna denna söndag åt att plugga lite, låter hur kul som helst eller hur? Sen ska man dra sig till jobbet för ett femtimmarskift. Men kul är det eftersom jag jobbar med en grupp sjuka människor med sjukt rolig humor. Men en av dem är en liten plåga, we call him Carl. Igår lyckades han stänga ute mig, stänga in mig i frysen och skjuta pappersbitar genom ett sugrör rakt in i ögat på mig, snäll kille! Nej han kan vara snäll med & kul har vi allesammans, särskillt när Lollo är skiftledare. Henne gillar vi skarpt (y). Hon tjatar inte utan när hon hjälper till själv. Och då vill man göra saker frivilligt! Man kan ju bara undra vad som kommer hända ikväll! Ha en trevlig söndag, hörni! :*:*


Bollspel & blött hår

God morgon god morgon. Sitter inne i Sparehallen och tittar på när grabbsen skriver prov om olika bollspel. Vanligtvis brukar de köra lite bollspel, men inte idag. Vem sjutton går upp till klockan åtta på en fredag för att leka med en boll med ett gäng aggresiva killar? Och vem är större idiot som går upp klockan halv sju får att titta på när de jagar den där jävla bollen?!

 

Regnet öser fortfarande ner i lilla Karlskrona, det börjar precis bli ljust. Mitt hår ser ut som jag vet inte vad...inte fönat det & så ut i regnet, ingen bra kombination.

 

 

Idag har jag bara tre lektioner, samhällskunskap, matte & svenska. Men eftersom jag ska ta livmoderhalscancervaccinsprutan (det var ett långt ord) så måste jag gå lite tidigare. Vet ni hur rädd jag är för sprutor?! Det är nog bland det värsta man kan utsättas för! Kommer inte kunna tänka på något annat på hela dagen, min enda tanke kommer vara att sprutan innehåller något gift eller att sköterskan ska trycka in den i benet på mig. Önskar mig lycka till...

 


<3

You calm the storms
And You give me rest
You hold me in your hands
You won't let me fall
You steal my heart
And You take my breath away
Would You take me in
Would You take me deeper, now

And how can I stand here with You
And not be moved by You

Would You tell me how could it be

Any better than this 


Cause you're all I want
You're all I need
You're everything, everything


Malmö

Nu kommer lite kort och gott om Malmö! Jag kom hit igår kväll & med en gång stack jag och sandra till espresso house där vi mötte upp några tjejer. Chailatte + gemenskap = bra början!

Sen stack vi till Sandras och Gruvans lägenhet, åt scones & tittade på Höök innan det var dags för sängen.

Idag vaknade jag av att Sandra satte på tv:n och gav mig en kopp te. Vilken syster jag har va? Älskar att åka ned och hälsa på henne, man blir verkligen lillasystern igen.

Sen hopp & skutt till Makeupstudion. Smink, smink, smink i många många timmar! Önskar verkligen att jag kunde lägga över bilder, men nepp det gick inte.

Efter det fick Sofia klara sig själv i storstan men det gick så bra så! Tack Marie för de fina ögonfransarna! Är jättenöjd! Nu sitter jag som sagt på tåget hem och längtar redan tillbaka..


HELT OTROLIGT ROLIGT

Sitter på tåget hem nu och gissa vem som nyss steg på!? The strange man från resan ner! Han sitter på sättet på andra sidan! Sitter där & ser allmänt pratsugen ut. Men jag ska ju byta vagn nu, sicken otur eller what?

When a stranger is sitting next to you

När jag åker tåg, vilket jag gör ganska ofta, sitter jag alltid på ett sånt tvåsätte. Mest för att jag inte vill att någon ska sätta sig bredvid mig. Jag vill kunna sitta & titta på film ifred, eller kunna skriva med mina vänner på msn utan att någon läser varje ord som skrivs.

Men självklart sätter sig någon alltid bredvid. Börjar med frågan: " Är det ledigt här?"

Svaret blir en tveksam nickning samtidigt som en inre röst fnyser. Vad ska man svara liksom?

 

Men idag tog en snubbe priset. Det var en man i 20 -30 års åldern vars lukt sa: Hej, jag har inte duschat på en vecka, får jag sitta här? Jag satt & tittade på Alexander the great så jag hörde honom inte innan jag kände lukten.

Det roliga var när jag märkte hur han med började titta på filmen. Han skrattade när det sas något roligt, hoppade till när det var lite läskigt och slog till mig med armbågen för att säga: hehe det var kul! Eller hur?

 

När jag ibland tog upp facebook tittade han på mig chockat och tittade sedan åt ett annat håll. Så fort jag tog fram filmen igen, var hans ögon fastklistrade vid datorskärmen. Innan han skulle gå upp, putta han till mig, peka på skärmen och gjorde tummen upp. Sedan försvann han ur mitt liv lika fort som han kommit in. Det är roligt hur en människa kan störa en och roa en så mycket på en och samma gång. Så om ni ser eller ah, känner lukten av en mörkhyad man i 20 -30 års åldern, vandra omkring i Hässleholm - gör tummen upp mot honom åt mig.

 

Jag undrar vem som sätter sig bredvid mig på tåget imorgon...Kanske du?


Det magen är full av...

Åh, jag har ätit alldeles för mycket idag alltså. Här är listan på vad jag ätit;

 

  • 1 kopp te
  • 1 portion matsalsmat ( potatis, äckligt kött, sås )
  • 1 glas mjölk
  • 2 clementiner
  • 1 påse bilar
  • 1 flaska festis
  • 1 kopp chailatte
  • 1/2 scone

 

Låter kanske inte mycket, men JO jag är mätt! Jag ser mätt ut.


<3

Detta är ett foto från när vi var här nere i Malmö sist. Vi var här och firade 1 år. Vill tillbaka.

( Ops, inte vårat barn!!!)


Sofia the great

Gos och mys bloggen! Sitter just nu på tåget påväg till MALMÖ. Åh, jag älskar verkligen den staden. Åker ner ganska ofta eftersom min syster sandra och hennes fästman gruvan bor. Tog tåget efter historiaprovet, som gick väldigt bra faktiskt. Hoppas jag får bra betyg, då känns det värt det.

 

Nu kollar jag på Alexander the great, en sjuuukt dålig film faktiskt. Vet i fan varför jag tittar på den!

Byyyyee


<3

Hur ska jag börja? Ett häfte på hundra sidor ( inte överdrivet alls..) som ska vara inlärt till imorgon. Det roligaste ämnet med, historia (Y). Jag älskar ju verkligen allting som har med antiken att göra, Athen, Sparta, Alexander den store och alla andra roliga snubbar som ska tvingas in i hjärnan. Är ni inte avundsjuka på mig? Det bästa av allt är; klockan är snart halv nio och jag har fortfarande inte lärt mig ett piss. Så vi skriver lite i bloggen istället, smart Sofia. Aja back to work...Hörs imorgon :*


Wake up with Dolly Parton!

Åh vad glad jag blev imorse när pappa tittade in i rummet och sa att han kunde skjutsa mig till skolan. Händer kanske en gång om året.

"En extra timmes sömn!" tänkte jag. Men nää, för Mozart skulle tydligen hålla mig vaken. ( Mozart är min busiga katt ) Hopp i sängen, jaga hårnålar, mjaua när jag inte svarade, det var bara några av de saker som höll mig vaken. Men till skolan kom jag, lite tröttare än vanligt, lite surare än jag brukar. Längtar till Malmö nu....


TU

Tummen upp till VATTENFÄRG!

Sista lektionen idag var design, tema färg & jag halvsov igenom genomgången. Men när läraren drar fram vattenfärg kommer energin & jag blir som ett barn igen. Har inte målat med vattenfärg sedan fritids! Riktig vattenfärg, inte sån akvarell. Utan nu var det barnet i Sofia som tog tag i penseln, doppade i vattnet sedan i den röda färgen och bara kladdade. Precis det man behöver en grå måndag som den här.

Show your true colour!


När man inte kan sova tittar man på jackass

Godkväll bloggen. Klockan närmar sig tolv med giantsteps.

Jag orkar inte ta mig upp till min säng, orkar inte lämna soffan. Kanske borde jag sova här i natt?

Ibland hatar jag msn, tar bara så jävla mycket tid. Visst man håller kontakten och får reda på nyheter. Men att sitta uppe till klockan ett varje natt är inte bra när man är sjukt morgontrött. Så därför säger jag godnatt nu. Before it's too late!


Whine

Jo man har tillåtelse att gnälla ibland och jag tar ofta tillfället i akt. Som jag skrev innan har jag mått illa hela dagen & haft otroligt ont i magen. Klockan är snart tio och det har inte gått över. Vad jag än gör så går det inte över. Jag står, sitter eller ligger men ändå förändras ingenting. Någon som har något bra tips? Jag vill inte ta några tabletter eller något sånt. Men kan det inte bara gå över? Jag vill kunna gå till skolan imorgon (faktiskt) men hur kul är det när man inte mår bra. Gnällt tillräckligt, yes!

And then, the rain came.

Imorse vaknade jag av att regnet piskade mot fönsterutan. Det var nästan som att det desperat försökte komma in i värmen som fanns i våran säng. Men vi lät oss inte störas, klockan tickade vidare och tillslut tystnade regnet. Morgonen var lång men utan så mycket action, mest softa aktiviteter som mys, lite tv-tittande, frukost & till sist en Johan Falk- film. Min gosegosse är otroligt mysig på morgonen, dessvärre har jag inte mått bra sedan jag vaknade. Äckligt illamående och magknip har plågat mig. När jag mår dåligt på något sätt vill jag att alla ska tycka synd om mig. Att alla ska försöka få mig att må bra. Jag skulle aldrig tänka mig att försöka leka stolt, svälja smärtor & vägra ta emot hjälp. Nää, när jag mår dåligt är allting fel, dåligt & hela världen går emot mig. Då är det skönt att ha en trofast pojkvän vid sin sida, som vet hur jag fungerar. Som gör allt i sin kraft för att få mig att se små ljusglimtar i den hemska världen. Ja-a, vem skulle finnas där om inte han gjorde det?

Blondin vs Brunett

Yes, vad passar mig bäst? Är jag en brunett eller blondin? Har varit brunhårig sen åttan, försökte bli blond innan sommaren i år. Hade jag tålamod till det? Nej, inte pengar heller. Men nu är jag lite sugen på det igen! Så ni får vara med och hjälpa mig välja; Ska jag förbli brunett lr go over to the blonde side?

 

Yes jag ser ut som två olika personer, vem är snyggat enligt dej?


Today

Idag på Tummen upp hissar vi JOHAN FALK - filmerna. Svenska actionfilmer som är i klassen över Beck & Wallander. Ikväll såg jag tredje filmen av de fyra som än så länge kommit ut. Handlar om svenska polisen som har ett sammarbete med en på andra sidan lagen. Filmerna innehåller action, spänning, roliga stunder och kärlek. Handlar mest om knarkhandel och maffian. Det enda man kan störa sig på är skådespeleriet som inom visa områden kan förbättras. Annars är det en superbra film som jag varmt rekommenderar!

 

Klickbara


"Walking in Memphis" på högsta volym

God morgon kära bloggen! En glad sofia som skriver, fick nämligen sova till elva idag! Har alltid ÄLSKAT att sova länge på morgonen ( är vaken halva natten ). Idag lämnade pappa huset tidigt, mamma låg och snarkade i rummet intill eftersom hon jobbat i natt. Total tystnad. Vaknade av ett sms från Josefin, som undra om jag ville in till stan.

"Hmm" tänkte sofia. "Gå upp, göra sig i ordning och dra ut i det kalla vädret för att kolla på en jacka som jag vet inte finns ELLER ligga kvar i min gosiga säng?"

Josefin fick svaret: Nee, orkar inte åka in till stan!

Ibland är jag hemsk, men det är lördag och jag älskar min säng. Så det får bli nästa vecka, snäckan!

 

Men som ni förstår drog jag mig upp ur sängen en stund senare. Satte mig framför TV:n med frallor jag bakat (yees JAG har bakat ). Kollade scrubs ett tag, sen hopp in i duschen. Där försvann den totala tystnaden; För full hals sjöng jag på Walking in Memphis som blivit en favorit på sistone. Stackars grannar säger jag bara, min röst är inte den vackraste...

Nu har jag återvänt till min säng, denna gången sittandes med laptopen i knät. Har blött hår och precis smörjt in mig med en body lotion jag fick av Josefin i födelsedagspresent. Luktar jordgubb och andra bär, blir sugen på tårta...Nu ska jag göra mig i ordning lite fort så jag kan sticka till Antoine, som lanat hela natten med g-stav. Han kommer nog somna rätt tidigt ikväll, men det gör inget, bara jag är med honom är jag lycklig! Ska försöka skriva något mer idag, annars hör ni mer av mig imorgon. Ha en bra dag, älskade läsare!

 


Passion

Ikväll har jag varit på ett evangemang som heter Passion, i Pingtskyrkan. En plats som många avskyr, en del fruktar men många älskar. Den platsen är jag uppväxt i. Det är där jag sprang omkring med mina barnsben och lekte kull vid entrén. Där jag lärde mig alla berättelser som Noas ark, Mose i Egypten, Daniel i lejongropen och m fl. Där började många vänskaper gro. Det var i den kyrksalen jag gick ned i dopgraven och bekände min tro & därmed blev medlem i församlingen. Det var där jag fann min talang att dansa.

 

Jag har varit med om mycket med mina vänner därifrån, inte bara i kyrkan utan i resten utav Sverige med. Nordic, tjejkonferenser, Nyhem, Löttorp, Hemsedal, Kläppen, Trysil, 3 dagar, sommarläger, konfirmationsläger, musikalen Future dreams... alla goa stunder jag varit med om, alla gånger jag fått tröst. Men ändå gick jag ut genom dörrarna, med beslutenhet att det var sista gången.

 

Nu när jag sitter här i min säng och tänker tillbaka känner jag en sån saknad. Dels till de som flyttat från staden och de som är kvar. I veckan pratade jag med en från kyrkan, som ville att jag skulle komma till Passion. " Skulle vara kul om såna som inte är med så ofta med kommer". När blev jag en av de som inte kommer ofta? Orden slog mig som en käftsmäll. Varför stack jag? Varför ville jag inte längre vara en del av den familjen? Jag kände att jag inte höll måttet.

 

Som sagt har jag varit kristen sen barnsben, men vad är kristen egentligen? Jag sa till en snubbe att jag trodde på Jesus när jag var åtta, varför? För det var det man skulle. Inte visste jag ett jotta om vad det betyder att vara kristen. Det vet jag idag. Jag är inte den där duktiga sångaren som jämt leder lovsången eller den där tjejen som är bra på att be högt. Jag ber inte för ofta och bibeln har jag inte läst på ett bra tag. Ibland svär jag, ibland ljuger jag, jag tycker om att dansa ( även om det är för att visa upp mig och min talang ) jag är tatuerad, jag tycker inte det är fel att dricka alkohol. Nej jag är inte den bästa av de kristna. Men det bryr jag mig inte om, för jag vet att Gud älskar mig ändå. Och ( nu ni ) jag tror att han är ännu stoltare över mig än de andra som är perfekta. För jag kan testa annat, kan skippa kyrkan några veckor i rad, men ändå känna att jag behöver Gud inom mig. Jag behöver inte pampig lovsång & en skrikig pastor för att få den där kicken. Jag behöver bara gå ett steg ut i min egna vardag och jag känner Hans närhet mer än någonsin.

 

Och ja jag är en bra förebild för okristna. Jag är mig själv men vet ändå var jag har min tro. Jag är inte en annan Sofia för att jag tror på himmeln. När folk ser det, kanske det är lättare för dem att ta det där steget, än när de ser en perfekt människa som aldrig gör fel FÖR att den är kristen. Jag vet att jag inte är pastor-material eller skulle kunna bli en ledare på något sätt, men Gud har en plats för mig i himmeln ändå. Och jag tror att Han inte skulle ta bort den för alla de där sakerna jag gör, som kristna "inte får". Han älskar mig, förstår ni det? MIG. Inte en perfekt kopia av mig.

 

 

Tänk vad en kväll kan göra, en passion. Tack för denna kvällen, den fick mig att värdesätta saker mer & förstå deet jag tidigare inte förstått.


Konsten att prata för mycket

Jag har funderat mycket på en sak, vad folk i min omgivning egentligen tycker om mig? Jag har en ganska påfrestande personlighet; pratar alldeles för mycket, för snabbt & i falsett. Och jag är väldigt flumig, så jag tar ganska stor plats...Men när jag är lite nere blir jag sur & ledsen för vad som helst,  jag har även världens temprament om någon är elak. Med andra ord DRAMAQUEEN! Så alla som är i min närhet vet ju aldrig vad som väntar dem, vilket måste vara väldigt jobbigt. Men ändå har jag väldigt många vänner. Kanske jag är en sån person som man antingen älskar eller hatar?
Funderar ni aldrig på sånt här?

Del 1

 


Thumbs up

Dagens tummen upp går till att LYCKAS med något som man verkligen varit orolig för. Att efter dagar av oro äntligen fått det gjort och gjort det bra! Dagens matteprov har verkligen varit ett stort hinder denna veckan, nu har jag äntligen gjort det och det gick väldigt bra! Nu kan jag slappna av, vänta på mitt betyg med förväntan och bara andas ut. Tänk vad skönt att veta att man gjort sitt bästa & att det lönat sig. Todays thumbs up: ATT LYCKAS!

 

 


I dare you to love

Kärlekshistorier.  En histora om kärlek, en berättelse. Två personers egna ord om varann. Det finns sådana som de flesta känner till, Romeo & Julia, Lady & Lufsen, Peyton & Lucas, Jamie & Landon och många många fler. Men alla vi andra? Som också upplevt sann kärlek? När ska folk få höra våra historier? En dag ska jag skriva ner våran, den som började för ett år & en månad sen. Den kärlekshistorien vars slut inte finns, inte för oss. Ni behöver inte bry er om den, inte kommer den bli känd, men jag vill att folk ska kunna läsa den, höra den, förstå den. I olika delar, från och med senare idag.

 


En suck av lättnad

Matteprovet gick väldigt bra faktiskt, klumpen i magen är borta. Nu är helgen snart här, bara svenskalektionen kvar. Ikväll har jag inget planerat, sticker kanske till Antoine en sväng, sen till Passion? Men jag har inte bestämmt mig än, behöver lite tid för mig själv. Har så mycket i skolan nu så jag har knappt fått vara för mig själv någonting denna vekan. En mysig hemmakväll med lite godis & en bra film verkar väldigt lockande. Imorgon ska jag sova hos min pojke, vilket är ett måste efter en tuff skolvecka.

 

I svenskan ska vi göra en egen site om en dialekt. Kanonkul (Y)


Ekonomi, energidryck & annat skit

Godmorgon bloggen!

- Sofia, om du går upp nu får du en energidryck, säger mamma klockan åtta.

Ett stort moln är det enda som är kvar i min säng. Önskar att hon kunde väcka mig så varje morgon. För upp kommer man. Hann med bussen för en gångs skull, där satt en gammal vän som jag fick en trevlig pratstund med.

Nu står min samhällskunskaplärare och berättar om hög-/lågkonjuktur, halva klassen är inne på facebook. Men vad gör det? Han älskar att prata och ingen hindrar honom, en skön lektion.

 

Snart är det lunch & tur det, min mage skriker efter något gott. Nuggets, yummi ( men inget slår min pojkvän, för honom ska jag ju äta )

 

Skriver senare, innan matteprovet.


Hej och välkommen!

Aren't you supercool, you came to my blog!

Sofia heter jag, ny när på blogg.se, har förut varit bosatt på devote.se

Men det var ingenting för mig, de bara bloggar och mode och sånt där, inte så mycket för mig. Så nu är jag parkerad här istället. Hoppas mina läsare kommer fälja mig här lika troget & att jag kommer få många nya.

 

En liten presentation skulle sitta fint?

17 år, bor i en skitstad också kallad Karlskrona. Går samhäll/samhäll - design på friskolan Galären. Där har jag många av mina kära vänner, även min pojkvän. Jag bor med mina föräldrar i ett trist bostadsområde med massa söta skitungar. Ja , det är väl allt det där onödiga ni behöver veta. Sofia får ni lära känna allt eftersom, för det brukar ta en tid. Sitter just nu med två vänner från skolan som beskriver mig som: sprallig, djup & glädjespriddare.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0